V tomto čtvrtfinále Ligy mistrů nebylo mnoho napětí. Postoupily Paris Saint-Germain, FC Bayern Mnichov, Manchester City a Real Madrid. Manchester City vstřelil v obou zápasech tři branky a Kodaň žádný zázrak nevytvořila. Mezi duely mezi těmito čtyřmi týmy mohou mít Real Madrid a RB Lipsko nejnáročnější program. Real Madrid nakonec porazil RB Lipsko těžkým celkovým skóre 2:1 a získal tak šanci na postup do čtvrtfinále.

V tomto utkání Real Madrid nehrál dobře a RB Lipsko také nadále promarňovalo mnoho dobrých příležitostí. Tato hra se také stala v této sezóně nejkontroverznější v Lize mistrů. Za dva fauly nebyl vyloučen Vinícius Júnior a gól Realu Madrid nakonec vyprodukoval i on. Pokud by byly předchozí dva fauly spravedlivě potrestány, bylo by pro Viníciuse Júniora nemožné nadále oblékat Dětské Fotbalové Dresy Real Madrid. Pak je pravděpodobné, že koncovka dozná nějakých změn, nebo je souzeno, že RB Lipsko vypadne.

Vinícius Júnior v této sezóně mnohokrát úmyslně zranil své soupeře na kurtu a umožnil tak lidem postupně vidět jeho postavu. Poté, co Vinícius Júnior úmyslně srazil Williho Orbana, při vstávání opět přitlačil soupeře k zemi dvouručním držením. Když Willi Orban vstal a poplácal si bláto po Fotbalový Dres Komplet, snažil se ze všech sil postavit rozhodčímu, ale ten dal soupeři pouze žlutou kartu. Za tak závažné chování měl hráč dostat červenou kartu, ale otevřenost rozhodčího přímo změnila výsledek.