Atlético de Madrid prohrálo po sobě jdoucí zápasy a jejich naděje na vítězství v Copa del Rey byly zmařeny. Vzhledem k vynikajícímu výkonu Antoina Griezmanna ve středu zálohy a útočníka v této sezóně provedl Diego Simeone několik taktických úprav. V posledních letech lidé věřili, že Atlético de Madrid postrádá ofenzivní vize a vždy trvá na bránění soupeře, takže fotbalové zápasy jsou nudné. I když taková taktika dokáže velmi dobře kontrolovat soupeřovu ofenzívu, samotný tým také přichází o možnost dávat góly.

Diego Simeone se v průběhu let zamyslel také nad taktickým uspořádáním. Stabilizovat výsledky sice bylo možné, ale také bylo těžké dosáhnout konečného vítězství. Aby se zlepšila celková síla Atlética de Madrid, rozhodl se Diego Simeone změnit taktické uspořádání, aby měl šanci znovu získat mistrovský titul. Čas je nejlepším svědkem. Taktické změny Atlética de Madrid v této sezóně selhaly. Atlético de Madrid bylo těžce poraženo svými soupeři, přestože mělo vyšší počet střel a držení míče než Athletic Bilbao.

Vzhledem k tomu, že situace v Athletic Bilbao je velmi podobná vlastní taktice Atlética de Madrid, cítil Diego Simeone ve svém srdci obrovské zklamání. Vzhledem k tomu, že Antoine Griezmann je zraněný a nemůže si obléct Fotbalový Dres Komplet, aby mohl soutěžit, bude Atlético de Madrid čelit složitější situaci a mysl Diega Simeoneho uvízla v nekonečném přemýšlení. Diego Simeone, který původně plánoval, že si tento Dětské Fotbalové Dresy Atlético Madrid oblíbí více fanoušků, nyní dostal tým do složitější situace. Diego Simeone ronil nejsmutnější slzy ve chvíli, kdy neuspěl v semifinále Copa del Rey.