Když fakta vše dokážou, hráči musí přijmout pravdu o klesající síle. S přibývajícím věkem a poklesem úrovně ligy se 39letý CRISTIANO RONALDO v tomto evropském poháru extrémně trápil. Původně si CRISTIANO RONALDO myslel, že by se přesto mohl stát nejlepším střelcem saúdské ligy a jeho síly neměly moc klesat. Až když CRISTIANO RONALDO oblékl Portugalsko ME 2024 Dresy do soutěže, skutečně pocítil úbytek sil.

V tomto Evropském poháru byl CRISTIANO RONALDO mnohokrát startujícím hráčem a v některých hrách se dokonce účastnil celé soutěže. CRISTIANO RONALDO nedokázal vstřelit efektní branku, a dokonce nedokázal vstřelit pokutový kop. Poté, co byl CRISTIANO RONALDO zachráněn k pokutovému kopu, všechna jeho zášť ze srdce v tu chvíli proudila ven. CRISTIANO RONALDO vždy věřil, že sebedisciplinovaný životní postoj dokáže odolat stopám času, ale bohužel byl nakonec vyřazen.

To bylo naposledy, co CRISTIANO RONALDO oblékl Fotbalový Dres Komplet ve své kariéře a zúčastnil se pohárové Evropy. CRISTIANO RONALDO nedokázal opustit nádherný gólový moment, ale z kurtu odešel s unaveným tělem. V této době CRISTIANO RONALDO postupně od srdce akceptoval pokles síly a měl by tomu čelit s dobrým přístupem. Na mistrovství světa v roce 2022 CRISTIANO RONALDO cítil, že ostatní zdržují rozvoj jeho vlastní síly. V Evropském poháru 2024 neměl CRISTIANO RONALDO důvod se vymlouvat, soupeř ho zcela porazil.