Po roce se zlepšila defenzivní síla Liverpoolu. Není divu, že se zlepšil i rekord týmu v letošní sezóně. V minulé sezóně kvůli zranění mnoha obránců vypadl Liverpool výkonem přímo ze čtyř nejlepších v Premier League. V utkání Liverpoolu s Manchesterem City lidé opět viděli silné obranné schopnosti tohoto týmu. Pod silnou obranou Liverpoolu ztratil Erling Haaland mnoho příležitostí ke skórování.

Zejména Kevin De Bruyne využil chytré rozehrávky ke gólu Erlinga Haalanda, o který se zasloužila příznivá obrana kapitána Liverpoolu Virgila van Dijka. Příznivá obrana může výrazně zlepšit celkovou sílu týmu a také umožňuje spoluhráčům vzadu přispěchat a bojovat spolu v krátkém časovém úseku. Současná skupina hráčů, kteří se rozhodli oblékat Dětské Fotbalové Dresy Liverpool FC, mají společné porozumění a smysl pro zodpovědnost, díky čemuž je celý tým extrémně silný.

Erling Haaland se v této hře předvedl dobře, ale bohužel nevyužil defenzivní taktiku Liverpoolu. Virgil van Dijk a Mohamed Salah byli hráči, kteří se rozhodli následovat Jürgena Kloppa a tvrdě bojovat za vzestup Liverpoolu. Když teď obléknou Fotbalový Dres Komplet, chtějí dát trenérovi jen ten nejcennější dárek, až odejde. Teď je příliš těžké porazit Liverpool. Tato parta hráčů má odhodlání bojovat o prvenství společně. Manchester City nedokázal vytvořit zázrak a nakonec remizoval s Liverpoolem 1:1.