Po finále Ligy mistrů předali oba němečtí hráči ze stejného období rozdílná kariérní vyznamenání. Čtyřiatřicetiletý Toni Kroos naposledy oblékl Dětské Fotbalové Dresy Real Madrid a oficiálně zvolí odchod do důchodu. Toni Kroos získal ve své kariéře příliš mnoho mistrovských ocenění a okamžik odchodu do důchodu skončí v jeho rodném městě. Marco Reus, který právě oslavil narozeniny, vstoupil do věku 35 let a jeho narozeninové přání se v tomto finále nesplnilo.

Toni Kroos bude nadále soutěžit v Německo ME 2024 Dresy týmu, zatímco Marco Reus již není vybraným hráčem. Poctám Toniho Kroose chybí mistrovská čest fotbalového mistrovství Evropy UEFA, mohou tedy tentokrát uspět? Kariéra Marca Reuse je plná tragédií. Mistrovství znovu a znovu vynechal a tuto poctu dosud nezískal.

V tomto finále Ligy mistrů Toni Kroos znovu zahrál perfektní asistenci, aby pomohl svým spoluhráčům skórovat v jeho posledním zápase s Realem Madrid. Toni Kroos byl svými týmovými kolegy znovu zvednut vysoko a cítil radost z odchodu. Po porážce Dortmundu Marco Reus jen chvíli potichu zůstal na hřišti a poté smutně opustil hřiště. Vše je předem dané. Dva vynikající hráči stejné éry, mají stejné přesvědčení, ale různé volby, utvářející zcela odlišné profesní dráhy.