Sezóna 2023-24 se chýlí ke konci a osud některých hráčů nelze změnit. Během loňské letní podpisové kampaně prodala Chelsea dva důležité hráče, jmenovitě Masona Mounta a Kaie Havertze. Mason Mount oblékl Dětské Fotbalové Dresy Manchester United a po celou sezónu se mu nedařilo podávat dobré výkony. Mason Mount byl nejen slabý, ale také utrpěl tři zranění a zotavil se.

Manchester United podepsal Masona Mounta za 64,2 milionů eur. V 19 zápasech této sezóny zaznamenal pouze jeden gól a jednu asistenci. Podpisová kampaň Manchesteru United opět selhala a hráčům jako brankáři André Onana a Mason Mount ubylo. Když si Kai Havertz poprvé oblékl Dětské Fotbalové Dresy Arsenal, aby hrál, setkal se s velkým tlakem veřejného mínění, protože si myslel, že jeho hodnota je příliš vysoká. Po společném povzbuzování hráčů a fanoušků Arsenalu se schopnosti Kai Havertze účinně zlepšily.

Poté, co Kai Havertz v této sezóně přišel do Arsenalu, vstřelil ve 49 zápasech 13 gólů a přidal 6 asistencí. Kai Havertz i Mason Mount se vrátili na stadion Stamford Bridge, ale bohužel nebyli respektováni fanoušky Chelsea. Kai Havertz skóroval na Stamford Bridge Stadium, ale Mason Mount nedokázal najít ve hře důstojnost. O Kai Havertzovi lze říci, že je to úspěšný transfer, zatímco Mason Mount je neúspěšný.