Manchester City má na lavičce opravdu příliš mnoho vynikajících hráčů a Guardiola nemůže zaručit jejich hrací dobu. V taktice Guashuai nerad libovolně mění základní sestavu, takže herní doba náhradníků je velmi omezená. Momentálně jsou na lavičce Julián Álvarez, Phil Foden a Jack Grealish, kteří nemají žádnou absolutní základní sestavu. V očích mnoha lidí už Manchester City nepotřebuje podepisovat příliš mnoho hráčů, ale dobře využít tyto náhradníky.

Aby se více kvalifikovalo, několik mladých hráčů nebylo ochotno nosit Dětské Fotbalové Dresy Manchester City a sedět na lavičce. Nakonec se tito hráči, kteří trénují mládež, rozhodli odejít a rozhodli se obléct si jiné Fotbalový Dres Komplet, aby zahájili další kariéru. V tomto zápase mezi Manchesterem United a Chelsea přišel z tréninku mládeže Manchester City i hráč, který vstřelil tři branky Cole Palmer. V roce 2023 se Cole Palmer rozhodl opustit Manchester City a začít znovu, protože nemohl získat absolutní počet vystoupení.

Kdyby nenasbíral zkušenosti v tvrdé práci Chelsea, možná by Cole Palmer nebyl tak dobrý jako teď. Cole Palmer sice v Manchesteru City příliš mnoho zápasů neodehrál, přesto dokázal vyhrát závěrečný honor Triple Crown, ale pro mladíka to nebyl kýžený výsledek. Postava Jacka Grealishe možná může akceptovat, že je náhražkou, ale Cole Palmer nedokáže přesvědčit své vnitřní potřeby. Chce vesele běhat po kurtu za brankami.