Jako hráči by měli vyhovět pozvánce do národního týmu, tak proč se Ben White rozhodl odmítnout? Od té doby, co se Ben White v roce 2021 rozhodl obléknout dres Anglie, nezúčastnil se žádné oficiální hry. Ben White je často po povolání národním týmem vidět pouze doprovázet své spoluhráče na zahřívacím tréninku, ale jakmile přijde oficiální zápas, je opuštěn hlavním trenérem. Tváří v tvář této situaci, která se opakovala mnohokrát, se Ben White nakonec rozhodl vzdát své odpovědnosti za tento Fotbalový Dres Komplet. Nechtěl znovu a znovu takto čelit zklamání.

Z historie anglického týmu je vidět, že 26letý Ben White od svého nástupu odehrál čtyři zápasy a všechny to byly zahřívací zápasy. Ať už jde o mistrovství Evropy 2020 nebo mistrovství světa 2022, Ben White neměl šanci hrát. To kvůli vlastním úvahám Bena Whitea. Své vyhlídky v reprezentačním týmu Anglie není optimistický. Je tedy pochopitelné, že se rozhodl vzdát. Chce využít svůj efektivní čas k tomu, aby dělal více věcí, které má rád.

Pro Bena Whitea totiž fotbal není celý jeho život. Stále existuje mnoho životních zájmů, které vyžadují čas na dokončení. Ben White už jednou řekl: "Není to hráč, který celé své tělo a mysl věnuje fotbalu. Má právo užívat si jiná životní opatření než fotbal." Nyní po vynikajícím výkonu Bena Whitea v Arsenalu chce národní tým znovu využít jeho sílu, jaké budou potom důsledky odmítnutí pozvánky do národního týmu? Je správné chápat myšlenky Bena Whitea z osobní perspektivy, ale lidé jsou často v rozporuplných pozicích. Lidé nyní chápou myšlenky Bena Whitea, ale také se těší, jak se vypořádá s výzvou veřejného mínění, kterou toto odmítnutí přineslo.