V roce 2024 byl prvním trenérem, který oznámil svou rezignaci, Jürgen Klopp. To bylo něco, co lidé nečekali. Ostatně Jürgen Klopp má s Liverpoolem ještě dvouletou smlouvu a výkony týmu v této sezóně jsou poměrně stabilní. Proč by se rozhodl odejít? Mnoho manažerů bylo zvláště překvapeno, když se dozvěděli, že Jürgen Klopp předčasně rezignuje a opustí Liverpool.

Zejména hlavní trenér Manchesteru City Pep Guardiola. Nenapadá důvod, proč by Jürgen Klopp odešel. Cítí pouze, že v budoucnu existuje jeden méně příznivý konkurent. Od roku 2015 se Jürgen Klopp rozhodl hrát v Dětské Fotbalové Dresy Liverpool FC a pomalu se stal silným soupeřem v Premier League. V roce 2016 se Pep Guardiola rozhodl hrát v Dětské Fotbalové Dresy Manchester City a poprvé stanul na hřišti Premier League. Od té doby se Manchester City a Liverpool staly silnými reprezentanty v Premier League a také rozpoutají desetiletou válku.

Jürgen Klopp je velmi náročný trenér a jeho potřeby mají mnoho podobností s Pepem Guardiolou. Manchester City dokáže uspokojit potřeby talentů Pepa Guardioly, zatímco Liverpool se snaží vyhovět požadavkům Jürgena Kloppa. Tváří v tvář opakovanému mučení v srdci může být odchod tím nejlepším koncem, aniž by to vyvolalo příliš mnoho emocí a hádek. Za devět let, poté, co Jürgen Klopp vybudoval z Liverpoolu špičkový klub v hodnotě 1 miliardy USD, otočil a odešel bez jakýchkoliv výčitek.