Scény neshod mezi hráči nakonec ovlivní výkon týmu. Od poslední chvíle, kdy se hráči Chelsea hádali kvůli pokutovému kopu, tento tým prohrál po sobě jdoucí zápasy. V posledním kole semifinále FA Cupu se Chelsea po prohře 0:1 s Manchesterem City nepodařilo postoupit do finále. Nyní v odloženém zápase Chelsea prohrála 0:5 s Arsenalem, čímž vytvořila špatnou skóre. Jak Chelsea postupně ztrácí fotbalového ducha, ztrácejí i jejich Fotbalový Drems Koplet určitý význam.

Když Chelsea zaostala za Arsenalem 0:5, mnoho fanoušků na místě bylo zklamaných a předčasně odešli. Existuje pouze jeden mladý fanoušek, který držel ceduli a čekal, až se stane zázrak. Zní: Nechce podepsaný Dětské Fotbalové Dresy Chelsea, ale jen doufá, že hráči mohou pro tento dres tvrdě pracovat. Dnešní Chelsea je stejná jako Manchester United před dvěma lety. Mezi hráči není pocit důvěry a pomoci a hráči se více zaměřují na zlepšování vlastních statistik a na namáhání své síly.

Se současným charakterem hráčů Chelsea to hlavní trenér Mauricio Pochettino nemá jak změnit a je předurčen k vyhazovu. Lidé, kteří znají postavu Mauricia Pochettina, vědí, že je poměrně slabý a nedokáže potlačit rebelský temperament hráčů. Chelsea, kdysi slavný lídr Premier League, nyní krok za krokem směřuje k éře úpadku. Během živých zápasů se fanoušci Chelsea chodili dívat stále méně a zdálo se, že nejsou ochotni čelit opakovaným neúspěchům.