Zdá se, že nikdo není nijak zvlášť zklamaný, že Itálie byla vyřazena Švýcarskem. Ostatně od začátku tohoto evropského poháru je výkon Itálie průměrný, bez mnoha vynikajících výkonů. Poté, co tito slavní staří hráči již nenosí Itálie ME 2024 Dresy, aby soutěžili, v týmu nejsou žádní přízniví mladí hráči, takže celková síla národního týmu je nevyhnutelná.

Švýcarsko se stalo prvním týmem, který se dostal do čtvrtfinále Evropského poháru, a herně si vedl stabilně. Poté, co se v posledních letech objevily vynikající talenty v první linii, celková síla týmu se výrazně zlepšila. Původně byli strukturální hráči v záloze švýcarského týmu poměrně silní. Nyní, když mají sílu i hráči v ofenzivní přední linii, bude tento tým určitě schopen ukázat silnou sílu.

V historii švýcarského celku je jejich nejlepším výsledkem postup do čtvrtfinále. Udělají historický průlom v tomto evropském poháru? Když kapitán Granit Xhaka oblékl Švýcarsko ME 2024 Dresy, jeho srdce bylo plné pevné víry. Svým spoluhráčům řekl, aby spolupracovali na dosažení lepších výsledků. Granit Xhaka po incidentu v Leverkusenu hodně vyrostl a věří, že tvrdá práce může alespoň dosáhnout cíle. Pokud chce Švýcarsko postoupit do semifinále tohoto evropského poháru, musí porazit Anglii, která má stále velkou šanci. Za zdánlivě vysokými platy hráčů Anglie se totiž vždy skrývá síla, kterou je těžké hrát stabilně.