Belgie byla snadno vyřazena, jak fanoušci předpovídali. Francie nepředvedla dobrý výkon, ale alespoň byli hráči jednotnější než Belgie. Vlastní gól ukončil zápas dvou silných celků a platnou branku nevstřelila ani jedna strana. Z nějakého důvodu hrálo mnoho národních týmů v tomto evropském poháru v oslabení. Nesouladný obraz hráčů v belgickém týmu nelze změnit a vyřazení je také rozumným výsledkem.

Kevin De Bruyne jako kapitán národního týmu ukázal v rozhovoru smutnou náladu. Když Kevin De Bruyne oblékl Belgie ME 2024 Dresy, jeho srdce tak dychtilo pomoci národnímu týmu vyhrát. Ale bez spoluhráčů ochotných plně spolupracovat s taktikou byl belgický tým odsouzen k neúspěchu. Kevin De Bruyne neočekával, že jeho vůdčí schopnosti budou tak špatné, což ho přimělo přehodnotit své vlastní schopnosti.

Kevin De Bruyne, který sloužil jako kapitán národního týmu poprvé, nečekal, že se belgický tým zastaví v první šestnáctce. Kevin De Bruyne byl po zápase vyzpovídán novináři, než změnil Fotbalový Dres Komplet: „Proč nenastoupila belgická zlatá generace do finále soutěže?“ Kevin De Bruyne byl v této době ve velmi špatné náladě a trochu naštvaně odpověděl: Co je to zlatá generace? Jiné reprezentace nejsou nejsilnější érou? Kevin De Bruyne smutně odešel z pódia. Veškeré jeho úsilí v tuto chvíli ztratilo smysl.