Poté, co Manchester City nedokázal dosáhnout počtu zápasů, které Julián Álvarez chtěl, pravděpodobně se rozhodne obléci Dětské Fotbalové Dresy Atlético Madrid. Pep Guardiola je stále ochoten věřit ve schopnosti Erlinga Haalanda, takže Julián Álvarez může být v Manchesteru City pouze náhradníkem. Julián Álvarez už v týmu získal spoustu mistrovských poct a nyní chce dosáhnout jen větších osobních úspěchů.

Poté, co se Cole Palmer loni rozhodl pro Chelsea, se jeho síla komplexně zlepšila a počet zápasů se zdvojnásobil. Poté, co Julián Álvarez viděl postup svého bývalého spoluhráče Colea Palmera, postupně zatoužil mít absolutní právo účasti. 24 let je pro mnoho hráčů zlatým věkem a Julián Álvarez se v tuto chvíli opravdu musí rozhodnout správně. I když Julián Álvarez nechce kvůli statusu náhradníka znovu oblékat Dětské Fotbalové Dresy Manchester City, zdá se, že všichni fanoušci jeho přístup podporují.

Silní hráči musí mít absolutní právo na účast, aby mohli dále růst a sbírat zkušenosti ve hře. Julián Álvarez byl během mistrovství světa 2022 v národním týmu velmi silný. Bohužel uplynuly dva roky a zdá se, že Julián Álvarez v Manchesteru City nijak nepostoupil. Musí přehodnotit svůj kariérní plán.