Frenkie de Jong si po čtyřech měsících znovu oblékl Dětské Fotbalové Dresy FC Barcelona, aby soutěžil, ale jeho výkon se bohužel vůbec nezlepšil. Může se 27letý Frenkie de Jong ještě posunout v FC Barcelona? Je to pro něj opravdu nejlepší místo na hraní? Každý ví, že FC Barcelona rozhodně není konečnou destinací Frenkieho de Jonga. Ostatně, tým ho chtěl vyměnit už mnohokrát. FC Barcelona není ohledně schopností Frenkieho de Jonga optimistická, ale on má problémy.

Frenkie de Jong původně nastoupil za svým dětským snem do FC Barcelona, kde také obdivoval svého idola Messiho. Nyní se v FC Barcelona vše změnilo. Messi odešel v roce 2021 a pro výkon týmu je těžké vrátit se na svůj vrchol. Všichni si ještě pamatují Frenkieho de Jonga, když měl na sobě Dětské Fotbalové Dresy AFC Ajax. V Lize mistrů ukázal velký potenciál. Poté, co Frenkie de Jong nastoupil do FC Barcelona, se mu však během mnoha let hraní stále nepodařilo dosáhnout žádného pokroku.

Tentokrát se Frenkie de Jong zúčastnil čtvrtfinále Copa del Rey. Hrál tak vážně, ale svého soupeře prostě nedokázal bránit. Frenkie de Jong nijak nepokročil ve svých schopnostech při postupování přihrávek, takže na této pozici bude jen čím dál neschopnější. Frenkie de Jong není ten typ mozkového a technického záložníka, jakého chce FC Barcelona, takže ho tým opustí, jakmile mu vyprší smlouva. Frenkie de Jong bere každou hru tak vážně, ale je škoda, že se na něj talent jakoby vytratil.