O fotbale lze říci, že je nejčestnější hrou na světě a přímo souvisí se ctí země. V posledních několika letech došlo ve světě k válkám, které ovlivnily i některé fotbalové kultury. Mezi nimi se kvůli národním zájmům výrazně změnil osud Chelsea, slavného klubu Premier League. V současnosti se do jisté míry změnil i význam tohoto Dětské Fotbalové Dresy Chelsea a staří hráči ohlásili odchod.

Při nedávné oslavě ligového šampionátu se bývalý hráč Chelsea Hakim Ziyech objevil při předávání cen s palestinskou vlajkou. Jako hráč ze země Středního východu Hakim Ziyech hluboce cítil, že katastrofa, kterou přinesla válka, byla mnohem tragičtější než výhra nebo prohra ve fotbalovém zápase. Možná fotbalové zápasy nebudou o životě a smrti, ale války přímo souvisí se životy příliš mnoha lidí. V očích mnoha lidí je fotbalová čest spíše duchovní vírou. Ve chvíli, kdy si lidé obléknou Fotbalový Dres Komplet, mají přirozeně odvahu jít dál.

Kdysi dávno platilo přísloví: Fotbal není o životě a smrti, ale je vyšší než život a smrt. V mírových dobách se lidé snaží o duchovní obživu, a když přijde válka, je hlavní existencí fyzické mučení. Hakim Ziyech doufá, že svět bude pokojně koexistovat bez války. Fotbal nemá s politikou nic společného, ​​ale stojí nad životem a smrtí. Pojď Palestina!