Xavier Hernández se nakonec rozhodl opustit FC Barcelona a nedokázal zůstat u trenéra. Nový hlavní trenér FC Barcelona byl oznámen, a je jím Hansi Flick z Německa. Zde se hodí jeho osobní schopnosti. Tentokrát FC Barcelona pečlivě vybrala hlavního trenéra a tým doufá, že zahájí novou éru. Ostatně Real Madrid vstoupil do nové mladé sestavy, zatímco FC Barcelona je stále ve špatném stavu.

FC Barcelona si cení trenérského stylu, schopností a řízení Hansi Flicka a přizpůsobuje se mentalitě současné skupiny hráčů. Toto léto mnoho týmů vyměnilo své hlavní trenéry a FC Barcelona se v nejnaléhavější době chopila Hansiho Flicka. Trenérské schopnosti Hansiho Flicka jsou zřejmé všem. Během svého působení v Dětské Fotbalové Dresy FC Bayern München v posledních letech získal vynikající výsledky trojité koruny.

FC Barcelona vždy sledovala silný ofenzivní taktický systém, což je také styl, který chce Hansi Flick formovat. Nyní skupina talentovaných mladých hráčů obléká Dětské Fotbalové Dresy FC Barcelona a potřebuje hlavního trenéra s absolutní schopností vést je. Kombinace Hansi Flicka a FC Barcelona si získala podporu mnoha fanoušků, kteří uznávají, že je to dobrý začátek. Hansi Flick je komplexní talent, který dokáže vybudovat kompletní systém, což je také to, co FC Barcelona v budoucnu potřebuje.