Letos v létě byla Chelsea opravdu šílená a znovu naverbovala deset mladých hráčů. I když hodnota každého mladého hráče není vysoká, je to po sečtení obrovský náklad. Jaký plán Chelsea plánuje? Po zakoupení některých hráčů budou pronajati zpět původnímu týmu. Tento druh náborového plánu týmy používají jen zřídka. Náborové aktivity Chelsea opět znejasňují cestu rozvoje.

Nedávno Chelsea podepsala 19letého Aarona Anselmina z Boca Juniors a pronajala ho zpět týmu na jednu sezónu. Přestupní poplatek za tuto transakci je 25 milionů amerických dolarů, což není málo a Boca se stala nejvýhodnější stranou. Aaron Anselmino nehrál v Dětské Fotbalové Dresy Chelsea tak, jak by si přál. Než se rozhodne, bude hrát za Bocu další sezónu. Předpověděla Chelsea, že hodnota hráčů v příštích letech výrazně vzroste, takže v tuto chvíli podepsala velké množství mladých hráčů?

S odchodem hráčů do důchodu v 80. letech se zdá, že se hodnota hráčů příliš nezvýšila. Letos v létě nebyli žádní hráči s vysokou cenou v hodnotě 100 milionů liber. Jen Julián Álvarez, který oblékal Dětské Fotbalové Dresy Atlético Madrid, měl přestupovou částku 64,5 milionu liber. Je logické, že po tomto roce hodnota mladých hráčů odezněla a jejich výkonnost není příliš dobrá. Chce být Chelsea znovu tím klubem, který mění hodnotu hráčů? Opět to způsobilo situaci, kdy je hodnota hráčů nadhodnocena.