Lionel Messi byl pryč z pěti nejlepších lig téměř rok a přizpůsobil se běžným dnům v Interu Miami. Blíží se narozeniny Lionela Messiho, který v rozhovoru promluvil o svých plánech do budoucna. Každý ví, že v předchozích rozhovorech Lionel Messi vždy zmiňoval, že doufá, že na rozloučenou oblékne Dětské Fotbalové Dresy FC Barcelona, kde opustil nejdelší a nejslavnější období své kariéry.

Nyní se ale mentalita Lionela Messiho změnila a doufá, že Inter Miami bude poslední zastávkou jeho kariéry. Lionel Messi si v uplynulém roce také prožil mnoho průšvihů a postupně se zbavil jistého smyslu existence, za kterým kdysi vytrvale šel. Poté, co se jeho rodina postupně seznámila s životními návyky ve Spojených státech, Lionel Messi nechtěl začít nový život v putování. Nyní je pro Lionela Messiho budoucnost, kterou si nejvíce přeje, zůstat na stabilním místě a doprovázet své rodiče a děti, aby vyrostli.

Pro Lionela Messiho, kterému je téměř 37 let, znamená milovat fotbal možnost si čas od času užít zábavu ze hry, spíše než soutěž o vítězství nebo prohru. Tentokrát Lionel Messi oblékl k účasti na Americkém poháru Dětské Fotbalové Dresy Argentina a možnost hrát postupně přenechal mladým hráčům. Lionel Messi moc dobře ví, jakou sílu národní tým potřebuje k udržení síly, takže jeho vhodné stažení je také správným rozhodnutím. Hráči vždy jednou odejdou do důchodu a Lionel Messi také přiznal, že se trochu bál, že vše skončí, a v srdci cítil jiný pocit, že si uvědomuje, že se blíží doba odchodu do důchodu.