Postup Borussie Dortmund v letošní sezóně do finále Ligy mistrů je největším překvapením této ligy. S vyřazenými Manchester City, Inter Milán a Paris Saint-Germain se Borussia Dortmund stala největším vítězem. Borussia Dortmund opět postoupila do finále Ligy mistrů. Naposledy v roce 2012 a nyní po 12 letech opět postoupili. Toho roku bylo Marcu Reusovi pouhých 22 let a brzy poté, co oblékl Dětské Fotbalové Dresy Borussia Dortmund, se objevil na hřišti ve finále Ligy mistrů.

V roce 2012 se Marco Reus, v té době ještě teenager, rozhodl obléknout Fotbalový Dres Komplet s číslem 11 a hrát za Borussii Dortmund z celého srdce. Bylo to také poprvé, co Klopp dovedl Borussii Dortmund k postupu do finále Ligy mistrů. Bohužel tým prohrál 1:2 s Bayernem Mnichov a mistrovský honor nezískal. Nyní, když Borussia Dortmund znovu postoupila do finále Ligy mistrů, jedinými zbývajícími hráči z tohoto ročníku jsou Marco Reus a Mats Hummels, kteří odešli a vrátili se. Přestože je tato sezóna také posledním, kdy Marco Reus hraje za Borussii Dortmund, stále doufá, že dosáhne svého cíle, kterým je zisk mistrovského titulu.

Mnoho náhod na světě je pro lepší konec. Toto finále Ligy mistrů se bude hrát na stadionu Wembley. Ve finále Ligy mistrů v roce 2012 Borussia Dortmund prohrála s Bayernem Mnichov na stadionu Wembley. Takže až se na tento stadion opět vrátí čas, jaký bude konec? Během těchto 12 let se Marco Reus změnil od nástupu jako hráč s mladou tváří k tomu, že nyní odchází se vzhledem středního věku plným životních peripetií. Pokud má fotbal skutečně takzvané kouzlo, pak fanoušci doufají, že tato mistrovská pocta bude věnována Marcu Reusovi, který pro fotbal tvrdě pracoval.