Bayer 04 Leverkusen nedokázal prodloužit svou 51zápasovou sérii bez porážky, když ve finále Evropské ligy prohrál s Atalantou 0:3. Atalanta se stala jediným týmem v Serii A, který v této sezóně vyhrál mistrovské ocenění v evropských soutěžích. Nikoho možná nenapadlo, že čistý zápas ukončil neporazitelnost Bayeru 04 Leverkusen. Před začátkem utkání se fanoušci shodli na tom, že Bayer 04 Leverkusen může Atalantu snadno porazit, ale výsledek byl nečekaně úplně jiný.

Jak se říká: Jak může být tým, který může postoupit do finále ligy, slabý tým? Takže výsledky jsou nepředvídatelné. V této sezóně však tento Dětské Fotbalové Dresy Bayer 04 Leverkusen vytvořil skvělý rekord bez porážky v Bundeslize, který je zároveň prvním rekordem v historii ligy. Je škoda, že Bayer 04 Leverkusen prohrál v tomto finále, jinak by mohl vytvořit super rekord neporaženosti ve všech soutěžích.

Finální vítězství udělalo z tohoto Dětské Fotbalové Dresy Atalanta také skvělý moment. Před třemi lety postoupila Atalanta do čtvrtfinále Ligy mistrů, ale do závěrečného semifinále bohužel nepostoupila. Dnes tento tým stále nevzdal svou snahu o titul. Atalanta porazila Bayer 04 Leverkusen, největšího černého koně hlavní ligy této sezóny, a vyhrála titul Evropské ligy. Jde o druhý reprezentační mistrovský titul v historii týmu Atalanta a je to pro něj velmi cenný dárek.