Po dvou sezónách neustálého úsilí Arsenal konečně rozpoznal trenérské schopnosti hlavního trenéra Mikela Artety. Nyní, aby Arsenal porazil Manchester City, letos v létě znovu naverboval nové hráče. O schopnostech hlavního trenéra Mikela Artety už nikdo nepochybuje. Kdysi se věřilo, že síla hráčů Arsenalu není dostatečně silná. Po uchování původních hráčů z minulé sezony Arsenal naverboval nejen mladého Riccarda Calafioriho, ale také zkušeného záložníka Mikela Merina.

Po kompletním systému Arsenalu si lidé myslí, že týmu stále chybí silný útočník. Po pěti letech zkušeností dokázal Bukayo Saka postupně hrát stabilně. Schopnost Gabriela Jesuse je ale velmi nestabilní a je těžké, aby se jeho síla zlepšila. Během dvou let, kdy Gabriel Jesus oblékal Dětské Fotbalové Dresy Arsenal, nepředváděl dobré výkony a mohl být považován pouze za hráče průměrné síly.

Pokud chce Arsenal porazit silného soupeře Manchester City, silný útočník je nepostradatelným faktorem. Manchester City pouze letos v létě podepsal mladého hráče Sávia Moreiru, aby nahradil Juliána Álvareze. V nové sezóně bude İlkay Gündoğan opět oblékat Dětské Fotbalové Dresy Manchester City a celková síla týmu s jeho návratem vzroste a změní se. Dokud bude Arsenal ochoten podepsat v nové sezóně příznivější hráče, může být schopen překonat sílu Manchesteru City.