AC Milán oficiálně oznámil příchod Álvara Moraty a dal mu Fotbalový Dres Komplet číslo 7, aby předal ducha dědictví. Álvaro Morata nakonec nezvolil pobyt v Atléticu de Madrid, ale oblékl Dětské Fotbalové Dresy AC Milán, aby se znovu vydal na cestu Serie A. AC Milán zaplatil klauzuli o uvolnění ve výši 13 milionů eur a získal do týmu kýženého útočníka Álvara Moratu. Kvůli Giroudově odchodu musí AC Milán najít vhodného útočníka, který by tým vedl.

Tento zápas Evropského poháru umožnil AC Milán vidět schopnosti Álvara Moraty jako kapitána, takže tým je ochoten ho naverbovat. Z osobní kariéry Álvara Moraty vyplývá, že má chování vůdce. Ať už jde o zkušenosti na kurtu nebo o harmonické dění v týmu, Álvaro Morata má bohaté zkušenosti. Hlavním důvodem je, že AC Milán dal Álvaru Moratovi dlouhodobou smlouvu, díky čemuž se cítil oceňován.

AC Milán podepsal Álvara Moratu do roku 2028, což je podmínka, kterou ostatní týmy nechtějí dát. AC Milán poskytl Álvaru Moratovi dostatek respektu a lásky a také znovu rozdmýchal jeho vášeň pro fotbal. Rok 2024 je pro Álvara Moratu předurčen jako šťastný rok. Nejen, že dovedl Španělsko k vítězství v evropském poháru, ale nyní se připojil k AC Milán, aby začal znovu.