Nevím, jestli si lidé ještě pamatují existenci JAMESE RODRÍGUZE. Kdysi se stal oblíbencem fotbalových fanoušků. Bohužel poté, co JAMES RODRÍGUEZ oblékl Dětské Fotbalové Dresy Real Madrid, ztratil cestu, což vedlo k vážným pochybnostem o jeho kariéře. Poté už JAMES RODRÍGUEZ po vstupu do Premier League nehrál roli a postupně se z pěti hlavních lig stáhl. Tentokrát si JAMES RODRÍGUEZ oblékl Dětské Fotbalové Dresy Kolumbie, aby se zúčastnil Amerického poháru, a umožnil tak fanouškům znovu vidět tuto známou tvář.

V Americkém poháru zahájila Kolumbie vítěznou sérii a jejich síla se výrazně zlepšila. V základní sestavě Kolumbie je fotbalovým fanouškům známý pouze Luis Díaz. Vzhledem k tomu, že otec Luise Díaze byl unesen již dříve, během zápasu v Liverpoolu zavolal na kurtu jeho jméno. V té době si fotbaloví fanoušci také pamatovali existenci Luise Díaze a jeho síla v Liverpoolu byla ještě dobrá.

James Rodriguez se sice z evropské ligy postupně vytrácel, ale jeho výkonnost moc neslábla. V tomto Americkém poháru si James Rodriguez stále udržuje velmi vysokou úroveň, když ve dvou zápasech zaznamenal 3 asistence, aby získal nejvyšší skóre. Mentalita Jamese Rodrigueze je stále velmi dobrá a nebyl deprimován různými vnějšími faktory a vždy si zachoval lásku k fotbalu.