Na mistrovství světa 2022 byl Lautaro Martínez pod velkým tlakem a znovu a znovu nedokázal skórovat. Do začátku finále nemohl být Lautaro Martínez v základní sestavě mistrovství světa 2022 a mohl hrát pouze jako náhradník. Na Americkém poháru 2024 se Lautaro Martínez stal klíčovým hráčem týmu a vstřelil 5 gólů v rozpisu. V zápase mezi Argentinou a Kolumbií vstřelil Lautaro Martínez jediný gól utkání a pomohl týmu k zisku mistrovského titulu.

Když Lautaro Martínez viděl zraněného Lionela Messiho a odstoupil ze hry, byl velmi smutný. Když byl Lautaro Martínez v roce 2022 nejvíce smutný, byl to Lionel Messi, kdo ho nejvíce povzbudil. Nyní je Lionel Messi zraněný a v slzách mu Lautaro Martínez chce dát mistrovskou trofej, po které nejvíc touží. Když Lautaro Martínez nastoupil jako náhradník v Dětské Fotbalové Dresy Argentina, měl oči plné pevné víry a platný gól vstřelil jen něco málo přes deset minut.

Když Lionel Messi dokulhal na pódium, oslovil své staré spoluhráče Ángela Di Maríu a Nicoláse Otamendiho a požádal je, aby s ním zvedli pohár. Možná je to naposled, co staří hráči obléknou stejný Fotbalový Dres Komplet, aby soutěžili, a je mezi nimi hluboké přátelství. Všichni tři společně udělali tradiční gesto zvednutí mistrovské trofeje. Za jásotu svých spoluhráčů vyzdvihli Lionel Messi, Ángel Di María a Nicolás Otamendi smysluplnou mistrovskou trofej Copa America vysoko.