V těch letech se objevilo mnoho skvělých fotbalistů, kteří také změnili fotbalovou kulturu země. Jedním je Lionel Messi, který oblékl Dětské Fotbalové Dresy Argentina a pomohl národnímu týmu znovu vyhrát mistrovství světa. Jedním z nich je Luka Modrić, který oblékl Dětské Fotbalové Dresy Chorvatsko a svým osobním duchem změnil chápání fotbalu v celé zemi. Jedním z nich je Cristiano Ronaldo, který oblékal Dětské Fotbalové Dresy Portugalsko. Jeho sebedisciplinovaný život formoval možnost fotbalové kariéry a ovlivnil i vnitřní svět generace fanoušků.

Kdykoli stadion zazněl: Když slunce políbilo jeho úrodnou půdu, když vítr zavál jeho dub, když nebe odvolalo jeho lásku, jeho srdce stále tlouklo pro Chorvatsko. Lidé si vzpomenou na fotbalovou legendu Luky Modriće, která změnila osud země a díky níž si lidé na celém světě zapamatovali jméno Chorvatsko. Nyní se 38letý Luka Modrić pravděpodobně s národním týmem rozloučí. Fotbaloví fanoušci po celém světě jsou smutní a nechtějí vidět scénu jeho odchodu.

Poté, co Chorvatsko tentokrát nevyhrálo, italský fanoušek učinil srdečné přiznání v rozhovoru: Děkuji Lukovi Modrićovi za jeho vynikající výkon v dnešním zápase. Možná všichni fotbalisté jednou musí odejít do důchodu, ale tento italský novinář nechce, aby Luka Modrić odešel do důchodu. Novinář řekl: Dnešní noc může být nejlepším okamžikem celé kariéry Luky Modriće. Stal se opět špičkovým hráčem. I když z toho byla penalta, nakonec skóroval. Prosím, Luka Modrić nikdy neodejde z kariéry. Jste jedním z nejlepších hráčů. Děkuji za veškerou snahu o fotbal. Luka Modrić nevyhrál všechny zápasy, ale získal si respekt fotbalových fanoušků po celém světě.