To je změna v historii fotbalu. Počet fanoušků, kteří sledují Americký pohár, překonal evropský pohár. Lionel Messi se drží své pozice kapitána a neodvažuje se snadno vzdát. V zápase Argentiny s Chile totiž Lionel Messi při srážce utrpěl svalovou nepohodu, přesto šlo jen o lehké zranění. Poté se Lionel Messi nerozhodl stáhnout, ale přesto oblékl Fotbalový Dres Komplet Argentiny a seděl na lavičce, držel se každého zápasu a staral se o výkon svých spoluhráčů.

Zápas mezi Argentinou a Chile na Americkém poháru překonal počet diváků Evropského poháru, vedl s 81 106 lidmi. Poté, co Argentina v roce 2022 znovu vyhrála mistrovství světa, získal tým více fanoušků. Během zápasu příliš mnoho fanoušků obléklo nové tříhvězdičkové Dětské Fotbalové Dresy Argentina a byli na tým hrdí. Zápas mezi Argentinou a Chile fanoušky nezklamal a opět předvedli vášnivé kouzlo fotbalu.

26. června 2016 v utkání Chile s Argentinou čtyři hráči nedokázali ubránit útok Lionela Messiho. Nyní, 26. června 2024, se stejná scéna objevila znovu, Lionel Messi byl opět obklíčen čtyřmi chilskými hráči a nakonec se probil a předal míč svým spoluhráčům. Osm let změnilo tvář Lionela Messiho, všechno se změnilo, ale když nastal tento okamžik, zdálo se, že se nic nezměnilo. Toto je jedna z nejklasičtějších scén na Americkém poháru 2024 a Lionel Messi je v této lize stále nepostradatelným protagonistou.