Každý tým má jinou definici rozvoje a Chelsea poskytuje platformu pro mladé hráče, aby ukázali svou sílu. Když Chelsea vstoupila do rekonstrukce, měla jiný koncept než ostatní týmy, ale nabrala velké množství mladých hráčů. Co se týče síly hráčů, Chelsea to příliš nezvažovala, ale doufala, že by zde mohla znovu získat své schopnosti.

Hráči, které tým letos v létě opustil, jsou ochotni obléknout Dětské Fotbalové Dresy Chelsea a začít znovu. Jsou to mladí hráči Jadon Sancho a João Félix. V létě 2024 Chelsea znovu naverbovala 9 mladých hráčů, aby se připojili, čímž se tým stal největší sestavou v lize. Mezi nimi má Chelsea také nejvíce hráčů zapůjčených do jiných klubů a zapůjčila 16 hráčů.

V současnosti lze o věkovém průměru hráčů Chelsea říci, že jsou nejmladším reprezentantem v lize. Mají klub s nejvíce hráči mladšími 25 let. Lidé nevědí, proč je tolik mladých hráčů ochotno nosit tento Fotbalový Dres Komplet, ale nemají mnoho příležitostí se zúčastnit. Koneckonců, čím více lidí tým hraje, tím vícekrát se budou chtít hráči zúčastnit. Chelsea nemá mnoho drahých hráčů, z nichž většina má hodnotu kolem 30 milionů eur. Chelsea nechce věnovat žádnému hráči zvláštní péči, ale pouze doufá, že z více hráčů vybere ten nejvhodnější talent.